Egyedül munkát végző személyek biztonsága


TWIG Személyi vészjelző készülék szöveges és hangüzenettel, GPS helymeghatározással

 

Miért fontos a személyi vészjelző rendszerek alkalmazása és a készülékek használata?

Hogyan lehet az egyedül munkát végző személyek védelmét biztosítani?


Miért vannak az egyedül dolgozók kockázatnak kitéve?

A magányosan dolgozó munkavállalók nincsenek automatikusan nagyobb kockázatoknak és veszélyeknek kitéve, mint más munkavállalók, de az a tény, hogy veszély esetén is egyedül vannak, növeli a veszélyeztetettséget. Ráadásul ez a veszélyeztetettség attól függ, hogy milyen típusú helyzetben végzik a magányos munkát.

Hogyan lehet megvédeni a magányos munkavállalókat?

Az egyedül dolgozó munkavállalók kockázatkezelése a felmerülő kockázatok, például a balesetek vagy az erőszakos cselekmények felmérésével kezdődik. Ezután lehet megoldásokat kidolgozni és alkalmazni e kockázatok kezelésére.
A legalacsonyabb kockázati szinten egy normál okostelefon is elegendő lehet a segítségkéréshez. A közepes kockázati forgatókönyvekhez gyakran alkalmas a mobiltelefonként is használható, riasztógombbal ellátott biztonsági telefon. Magányos munkavállalónak szóló riasztó és vészjelző készülékre lehet szükség a magas kockázatú helyzetekben.
A környezeti, társadalmi és fizikai kockázatok számos ágazatban állandó elemet jelentenek a magányos munkavállalók számára. A különböző országok magányos munkavállalók védelmére vonatkozó számos törvény írja elő a munkáltatók számára, hogy meg kell védeniük alkalmazottaikat.

A magányos munkavállalók védelmének jellemzői és funkciói

Számos körülmény igényel speciális megoldásokat a magányos munkavállalók vagy a kockázatos helyzetekkel egyedül szembenéző személyek biztonságának javítására. A rövid hatótávolságú eszközökkel kiegészített és a riasztásfogadó központhoz csatlakoztatott személyi riasztók teljes rendszert hoznak létre a magányos munkavállalók védelmére és a távgondozásra.

A TWIG személyi biztonsági készülékek és a hozzájuk tartozó TWIG Point szolgáltatások segítséget nyújtanak az egyedül, magányosan munkát végzők vészhelyzetben szükséges mentési beavatkozások szervezésére, és ezáltal életmentő fontosságúk lehet.
 

Milyen munkaterületekre ajánljuk


ÉPÍTŐIPAR
Az építőipar magas kockázatú iparág, ahol a halálos kimenetelű balesetek és súlyos sérülések aránya magas. Az esések, megcsúszások és botlások mellett az építőipari dolgozók gyakran ki vannak téve zajnak, rezgésnek és veszélyes anyagoknak.
A munkavédelmi törvényben előírt gondossági kötelezettség megköveteli a munkáltatóktól, hogy az egyedül, magányosan dolgozó munkavállalók számára eszközöket biztosítsanak a vészhelyzetben szükséges segítségnyújtó szervezet riasztására. A TWIG One egy dedikált személyi riasztó, amely alapvető funkciókkal rendelkezik az építőipari dolgozók védelme és a munkáltatói kötelezettség biztosítása érdekében.

ERDÉSZET
Az erdészet magas kockázatú munkahely, ahol erdészeti alkalmazottak szélsőséges körülmények között dolgoznak, és az emberi hibák, a fáradtság súlyos sérüléseket okozhatnak.
A törvényben előírt kötelezettség megköveteli a munkáltatóktól, hogy a magányosan dolgozó munkavállalók számára segélyhívó eszközöket biztosítsanak. A TWIG személyi vészjelzők és biztonsági telefonok olyan speciális riasztó készülékek, amelyek alapvető funkciókkal rendelkeznek az erdészeti dolgozók védelme és a munkáltatói kötelezettség biztosítása érdekében.

TAKARÍTÓK
A takarítók többnyire elszigetelten, beltérben és a rendes munkaidőn kívül dolgoznak. Amikor az épületben lévő magányos dolgozónak segítségre van szüksége, nem mindig áll rendelkezésre információ a pontos tartózkodási helyéről.
A TWIG személyi biztonsági riasztók akkor is meg tudják határozni a pontos tartózkodási helyet a közelben telepített TWIG SRD jeladókról, ha a GPS-jel nem áll rendelkezésre.

SZÁLLÍTÁS és LOGISZTIKA
A szállítási és logisztikai személyzet különböző kockázatoknak van kitéve, amikor egyedül van úton vagy a jármű be- és kirakodásakor.
A TWIG Neo egy kompakt és könnyű személyi riasztó, amely automatikusan vagy manuálisan tud segítséget hívni, ha egyedül kell szembenéznie egy kockázatos helyzettel.

KARBANTARTÓK
A karbantartási munkákra minden ágazatban és munkahelyen szükség van. A munkavégzés sokszor működő gépek mellet történik. A munka nem rutinszerű feladatokból áll, és a termelés folyamatosságának biztosítása érdekében a szokásos munkaidőn kívül is szükséges lehet. Az emberi hiba nagyobb kockázata növeli a baleseti kockázatot.
A TWIG One tökéletes választás, amellyel megvalósítható a karbantartó munkások biztonsága, bárhol is kell munkát végezniük.
A TWIG One Ex változata robbanásveszélyes környezetben is használható!

KISKERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSOK
Számos magányos munkavállalói foglalkozás, mint például az eladók, őrök, takarítók és más, elszigetelten vagy késő este egyedül dolgozó kiszolgáló személyek, beltérben helyezkednek el. Ha egy magányos dolgozónak az épületen belül segítségre van szüksége, nem mindig áll rendelkezésre információ a pontos tartózkodási helyéről.
A TWIG személyi biztonsági riasztó akkor is meg tudja határozni a pontos helyzetet a közelben telepített TWIG Beacon-ről, ha a GPS-jel nem áll rendelkezésre.

 

TWIG Neo
TWIG Neo - a viselhető biztonság

Kapcsolat

Székhely 
2111 Szada, Arany J. u. 11.
Tel.: +36 30 389 9788
Email:  Feicht Ferenc  részére 
Kelet Magyarországi Kirendeltség, Szervizműhely és raktár
2360 Gyál, Gárdonyi Géza u. 80.
Tel.: +36 30 389 9788
Email:  Feicht Ferenc  részére 
Tel.: + 36 30 9059469
Email: Klacskó Károly részére
Nyugat Magyarországi Kirendeltség
2823 Vértessomló, Alkotmány. u. 29.
Tel.: +36 30 330 0568
E-mail: Weltz György részére

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu