BW Technologies

Gázérzékelés és gázveszély jelzése

Cégünk elsősorban a munkahelyeken alkalmazható kézi illetve személyi gázérzékelőket  és gázveszély jelző műszereket kínálja partnerei részére.

A gázérzékeléssel kapcsolatos általános tudnivalókról itt tölthet le ismertetőt.

Kézi gázérzékelők

A kézi gázérzékelők a mért komponensek számától függően lehetnek egy- vagy több gázos műszerek.

ÚJ!

Honeywell BW SoloTM - egyérzékelős gázdetektor

A Honeywell BW™ Solo egy könnyen kezelhető és szervizelhető gázdetektor. Ez egy költségtakarékosan üzemeltethető műszer, amely a szenzorok széles választékát kínálja.

Választható gázok: Kénhidrogén (H2S), szénmonoxid (CO), oxigén (O2),  kéndioxid SO2, ammónia NH3, foszfin PH3, klór Cl2ClO2, NO, NO2, HCN, ETO és O3.

A wireless (kábel nélküli) adatátvitelre kialakított változat folyamatos kapcsolatot biztosít a használójával. Formája és a súlya kicsi. Ezt a műszert alacsony szervizköltségek melletti tartós használatra tervezték. A Honeywell BW™ Solo műszerben a szenzort vagy az elemet könnyen ki lehet cserélni. Egyszerűen csak nyissa fel az előlapot és cserélje ki a szenzort és a szűrőt, vagy egy csavar kicsavarásával cserélheti az elemet. 

Az opcionális wireless kapcsolat további előnyökkel szolgál.
Ilyen pl. az adatok kiolvasása tesztállomás használata nélkül, és a használó személy állapotának valós idejű követése.

A Honeywell BW SoloTM részletes ismertetője

GasAlertExtreme az egy gáz érzékelésére alkalmas műszer

 

Az általunk forgalmazott BW Technologies by Honeywell gyártmányú műszerek közül egy gáz mérésére a GasAlertExtreme típus alkalmas. Ez a kis műszer 11 féle - pl. szénmonoxid, ammónia stb. - mérgező gáz, oxigén és ózon koncentrációjának mérésére használható.

A GasAlertExtreme műszerrel mérhető gázok a következők: Kénhidrogén (H2S), szénmonoxid (CO), oxigén (O2),  kéndioxid SO2, ammónia NH3, foszfin PH3, klór CI2, ClO2, NO, NO2, HCN, ETO és O3.

A GasAlertExtreme műszer fejlesztésénél a legfontosabb célkitűzés egy strapabíró, de komfortos kialakítású műszer volt. Ezen túlmenően sokféle a toxikus gáz érzékelése és a koncentráció felügyelete esetén megbízható partnerként használható. Az egyszerű BE / KI kapcsolással ez az egygázos detektor a legalább két évig működő érzékelők és az áramforrások növelt élettartamát garantálja. A műszer kalibrálása egy egyszerű folyamat, amely a BW MicroDock II típusú ellenőrző és kalibráló rendszerrel is elvégezhető. Széleskörű alkalmazási lehetőségek, öt nyelven választható kijelző, valamint a mért adatok tárolása a legtöbb felhasználó számára ideális megoldást kínál.

 

Főbb jellemzői:

 • Valósidejű, közvetlen kijelzés egy nagy LCD-n
 • Egymást követő műszakokra is alkalmas üzem – a telepek különösen hosszú működési ideje következtében
 • A mért értékek biztos és pontos időrendbeli rögzítése

A GasAlertExtreme műszerek részletes ismertetője

Nézze meg webáruházunkban is! 

Többgázos műszerek

A több gáz mérésére, illetve érzékelésére alkalmas műszerek választéka a 4 gázostól az 5 gázosig terjed. Típusmegjelölés szerint az alábbi műszereket ajánljuk.

4 gázos műszerek

-       GasAlertMicro Clip – diffúziós mintavétellel,

-       GasAlertMaxXT II – beépített szivattyúval,

-       GasAlertQutro – diffúziós mintavétellel és külső rászerelhető szivattyúval,

A BW négygázos műszerekkel mérhető gázok a következők: H2S, CO, O2 és éghető gázok.

 

GasAlertMicroClip XL az egyszerű többgázos detektor

A jól kézben tartható és kompakt kialakítású GasAlertMicroClip XL hatékony védelmet kínál a veszélyes gázok ellen. Az új IntelliFlashTM funkció segítségével a felhasználó folyamatos megerősítését kap a műszer kifogástalan működéséről. Az egyszerű és felhasználóbarát egygombos kezelés jelentősen csökkenti a betanulási időt. A GasAlertMicroClip XL teljesen kompatibilis a BW MicroDock II típusú ellenőrző és kalibráló rendszerrel.

Főbb jellemzői:

 • Folyamatos megerősítés IntelliFlash által,
 • Alkalmazási lehetőség sokféle gázra, egyszerű egygombos kezeléssel,
 • A hihetetlenül karcsú és könnyű kialakítás magas hordási komfortot kínál,
 • Szokatlanul alacsony beszerzési és üzembentartási költségek.
 • Teljesen töltött akkumulátorral 18 óra üzemidő,
  újratöltési idő 6 óra
  A garanciális idő alatt az akkumulátorra normál hőmérsékleti viszonyok mellett 12 óra folyamatos üzem garantált

ÚJ !
GasAlertMicroClip X3 4 gázos személyi gázérzékelő 3 év garanciával 

- új O2 szenzor és 3 éves garancia,
- 5 évre kiterjeszthető garantált működési időtartam.
- IP68 maximális víz és por behatolás elleni védelem,
  akár 45 percig és 1,2 m vízmélységben.

GasAlertMicroClip XL és X3 műszerek részletes ismertetője

Nézze meg webáruházunkban is!


GasAlertMaxXT II – gazdaságos megoldás engedélyek kiadása előtti mérésekhez

A GasAlertMaxXT II egy egyszerű és gazdaságos megoldás, ha veszélyes tevékenységek - pl. beszállás zárt terekbe - engedélyezése előtti mérésre van szükség, és használatával a váratlan kockázatok megelőzhetők. A munkatársak biztonságban érezhetik magukat és elkerülhetők a munkafolyamatok költséges megszakításai. Így kisebb ráfordítással a munkafolyamatok hatékonysága növelhető.

A SmartSample szivattyúval könnyű a mintavétel.

A hatékony egygombos kezelésű és a robusztus kialakítású elektromos mintavevő szivattyúval ellátott GasAlertMaxXT II négyféle veszélyre figyel egyidejűleg és ideálisan alkalmazható beszállással végzett munkákhoz pl. vegyipari üzemekben. A GasAlertMaxXT II teljesenkompatibilis a BW MicroDock II típusú ellenőrző és kalibráló rendszerrel.

 • A költségek és a betanítás minimalizálása, egygombos kezelés
 • Pontosabb mintavétel a SmartSample szivattyúval
 • Kompakt kialakítású, komfortos és terepen is jól használható.

 A GasAlertMax XT II részletes ismertetője

 A GasAlertMax XT II műszert bemutató videó

 

Nézze meg webáruházunkban is!

 

GasAlertQatro - Jól leolvasható és egyszerű ellenőrzés

Az egygombos kezelésű GasAlertQatro 4 gázos műszer sok hasznos funkcióval rendelkezik. A rugalmasan választható áramforrásoknak köszönhetően a GasAlertQatro mindenkor üzemkész lehet. A grafikus LCD kijelzőjén a műszer működésérről tájékoztató, könnyen azonosítható jelek láthatók - pl. működési próba és kalibrálások - amelyek a helyszíni ellenőrzést egyszerűsítik. Az IntelliFlash jelzés folyamatosan vizuális tájékoztatást ad a műszer kifogástalan működéséről. A GasAlertQatro sokféle ipari alkalmazáshoz megfelelő műszer, többek között a zárt terekben végzett munkákhoz is jól alkalmazható. Természetesen kompatibilis a BW MicroDock II típusú ellenőrző és kalibráló rendszerrel.

 • A költségek és a betanítás minimalizálása, egygombos kezelés
 • Terepi viszonyok között is jól bevált Surecell szenzorok extrém üzemi viszonyok között is jól teljesítenek,
 • Választható és cserélhető áramforrások, hosszú műszakokhoz megnövelt üzemidő,

A GasAlertQuatro műszer részletes ismertetője

Nézze meg webáruházunkban is!

 

5 gázos műszerek

GasAlertMicro 5 sorozat – a diffúziós vagy szivattyús üzem, mérés közben választható,

Védje magát GasAlertMicro 5 gázérzékelővel

A GasAlertMicro 5 típusú műszerrel egyidejőleg 5 különböző veszélyes gáz koncentrációja mérhető és kijelzőn leolvasható. Különböző alkalmazásokhoz illeszkedik és sok olyan opcióval rendelkezik, amelyeket a felhasználó a helyszínen állíthat be. Három különböző változatban rendelhető, úgy mint standard modell toxikus gázokhoz, mint PID modell illékony szerves vegyültek kimutatására és mint IR modell széndioxid koncentrációjának mérésére. A műszer beállításai illetéktelen beavatkozástól jelszóval védhetők. A GasAlertMicro 5 egyértelműen a teljesítmény és az általános használhatóság sokféleségét fejezi ki. Ezen túlmenően teljesen kompatibilis a BW MicroDock II típusú ellenőrző és kalibráló rendszerrel.

 • Egyidejűleg öt veszélyes gáz mérhető,
 • Valamennyi alkalmazáshoz teljes mértékben illeszkedik
 • A felhasználás helyén gyorsan átváltható diffúziós működésről az optimálisan beépített szivattyúval történő mintavételes üzemmódra

A GasAlertMicro 5 típusú műszerrel konfigurálásától függően egyidejűleg a következő gázokból ötöt lehet mérni: VOC (szerves toxikus gázok), CO2, ARH (éghető gázok), H2S, CO, O2, SO2, PH3, NH3, NO2, HCN, Cl2, ClO2, és O3.

A GasAlertMicro 5 műszer részletes ismertetője

Az itt látható képeken minden műszer sárga színű, de mindegyik rendelhető fekete színben is.

A műszerekhez rendelhető tartozékokról kérjen további tájékoztatást.

A műszerek ellenőrzése és kalibrálása:

A GasAlert műszercsaládba tartozó gázérzékelőknek az MSZ EN 45544-4:2000 és az MSZ EN 60079-29-2:2008 napi ellenőrzését, valamint a gázzal történő kalibrálást megfelleően felkészült felhasználók is el tudják végezni.

Az ehhez szükséges információk a gyártói tájékoztatókban - magyar nyelven is elérhető - megtalálhatók.

A legkönyebben, a legkisebb gáz felhasználással és a leggyorsabban a MicroDock II kalibráló és ellenőrző álomással lehet a napi ellenőrzéseket és az időszakos kalibrálásokat elvégezni.

MicroDock II teljesen automatizált ellenőrző és kalibráló állomás

A MicroDock II költségtakarékos megoldás a kézi gázérzékelő műszerek megfelelő működésének rendszeres ellenőrzéséhez, a kalibráláshoz valamint a rögzített események és adatok feldolgozásához. A Fleet Manager II szoftverrel az információk a Micro Dock II állomásról gyorsan letölthetők.

A továbbfejlesztett funkciók segítségével a felhasználók pontos és jól áttekinthető jelentéseket nyomtathatnak a kalibrálásról, rendszerezhetik és grafikusan is ábrázolhatják az adatokat, archiválhatják az információkat és kezelhetik a gázérzékelőkhöz kapcsolódó adatokat, ill. információkat.

A MicroDock II részletes ismertetője

 

Kalibráló gázok

A gázérzékelő műszerek napi ellenőrzéséhez (Bump Test) és a gyártói előírás szerinti kalibrálásához szükséges gázkeverékeket is forgalmazzuk. 

Palackméretek a töltet mennyisége szerint
Alumínium palackban:         34 liter, 58 liter és 116 liter
Acél palackban:                103 liter

Jellemző szavatossági idők
Éghető gázokra és nem reaktív komponensekre:            36 hónap
H2S, SO2, és H2S/CO/LEL/O2/N2 keverékekre:               24 hónap
NO, NH3, PH3 és HCN keverékekre:                                 18 hónap
CL2 keverékekre                                                               9 hónap
HCL keverékekre:                                                            12 hónap
NO2 keverékekre:                                                             6 hónap