PROTEKT vízszintes kötél-rendszerek

A vízszintes biztosítókötél-rendszerek a biztonságos munkavégzés biztosítása mellet lehetővé teszik a munkát végző személyek kényelmes mozgását is. A PROTEKT - egy egyéni védőeszközöket és munkavédelmi rendszereket gyártó cég - által kínált alkatrészek megfelelnek a fent említett követelményeknek, és változatos formájuk lehetővé teszi, hogy a magasban végzett munka tényleges jellegéhez igazodjanak. Kínálatunkban megtalálható DUO, PRIM, MONOLINE vagy Proliner rendszerek modellektől függő legfontosabb jellemzői:
 • egyidejűleg 1-3 személy használhatja (egyes rendszerek akár 7 munkavállaló által is használhatóvá bővíthetők).
 • alkalmas épületfalakra, tetőkre, teraszokra, acélszerkezetekre, mennyezetekre történő felszerelésre;
 • mozgatható kikötési pontokkal rendelkezik..

PRIM rendszer

A PRIM kötélrendszer az EN 795 és CEN/TS16415 szabványoknak megfelelő C osztályú rögzítőeszköz. Legfeljebb 3 főből álló csoport egyidejű használatára tervezték, de átkonfigurálható akár 7 főből álló nagyobb csoport számára is. Épületek vagy építmények falára, tetőre, teraszra stb. szerelhető.
A rendszer a következő elemekből áll:
 • végszerkezeti kötőelemek, például falra szerelhető rögzítőlemezek vagy oszlopok,
 • közbenső szerkezeti tartó és kötélvezető elemek, például kötéltartók vagy fordítócsigák,
 • lengéscsillapítók és feszítő kötélrögzítők, összekötő elemek,
 • a mozgatható kikötési pontok - karabinerek.
A rendszer rozsdamentes acélból (kötél, összekötő és lengéscsillapító elemek) vagy horganyzott acélból (kiválasztott kötőelemek) készül. Fel van szerelve vég- és köztes kötélvezető rögzítési pontokkal és csillapító elemekkel, amelyek csökkentik a szerkezetre átadott terhelést.

DUO rendszer

A DUO kötélrendszer egy C-típusú rögzítő eszköz, amely megfelel az EN 795 szabványnak.1, 2 vagy 3 személy egyidejű használatára tervezték, de szükség esetén 7 személy számára is átkonfigurálható. A rendszer épületek falára, acélszerkezetekre, tetőkre vagy teraszokra szerelhető. Minden felhasználó egy egyéni csúszóelemhez csatlakozik, amely mobil kikötési pontot jelent, a rendszer mentén szabad mozgást tesz lehetővé a leesés elleni védelem elvesztése nélkül.
A rendszer a következő elemekből áll:
 • végszerkezeti rögzítőelemek, például falra szerelhető rögzítőlemezek vagy oszlopok,
 • közbenső szerkezeti tartó és kötélvezető elemek, mint például kötéltartók vagy kanyarok,
 • a kötélfeszítő elemek és lengéscsillapítók,
 • kötélösszekötő elemek, amelyek az egyéni védőfelszerelések mozgatható kikötési pontjai.
A DUO kötélrögzítő rendszer egy C-típusú rögzítő eszköz, amely megfelel az EN 795 szabványnak.1, 2 vagy 3 személy egyidejű használatára tervezték, és 7 személy számára is átkonfigurálható. A rendszer épületek falaira, acélszerkezetekre, valamint tetőkre vagy teraszokra szerelhető. Minden egyes felhasználó egy egyéni csúszdához van rögzítve, amely mobil rögzítési pontot képez az egyes felszerelések számára, és lehetővé teszi a szabad mozgást a rendszer mentén a védelem elvesztése nélkül.

Vízszintes kötélrendszerek - Tervezési paraméterek


Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu