Kompresszorok

CompTrade légzési palacktöltő kompresszorok

A FeWe Biztonságtechnika Kft. a Magyar tűzoltóságoknál jól ismert és bevált osztrák Comptrade cég mobil és helyhez kötött palacktöltő kompresszorait forgalmazza. Kialakításuktól függően a gépek teljesítménye típustól függően 100 - 800 l/perc lehet.

A kompresszorok által töltött levegő minősége megfelel az MSZ EN 12021 szabvány követelményeinek.
A leggyakrabban választott típusok műszaki adatai:

CTP 150-300 mobil
CTP-F 150-300 mobil
CTP-F 450-650

Kérje egyedi ajánlatunkat !
Kompresszorok

Palacktöltő kompresszor tűzoltóságok részére

A palacktöltő kompresszorok használatára a katasztrófavédelem területén óriási szükség van. A mentés nem várhat, a hatékonyság pedig életmentő lehet.

A tűzoltóknak naponta kell besétálniuk a lángokba, hogy felvegyék a harcot az elszabadult elemekkel. A vadul lobogó lángok között, a hatalmas füstben, oxigénhiányos közegben, óriási forróságban küzdenek. A cél a túlélők kimenekítése és az épület megmentése.

A tűzoltás és a mentés minden egyes bevetésen speciális védőfelszerelésben történik. Tűzálló ruha, sisak és palack is az alapvető felszereléshez tartoznak. A tűzoltó nem tudja ezek nélkül elvégezni a munkáját, mert máskülönben ő maga is áldozatul esik a tűzvésznek.

A tűzvész helyszínén nem lehet segítség nélkül lélegezni

A tűzoltók belélegzésre alkalmas levegővel megtöltött palackokkal a hátukon gyalogolnak be a lángok közé. A légzésvédővel ellátott felszerelésben fontos szerepet kapnak a levegővel megtöltött palackoknak. Egy nagyobb tűzvész alkalmával szükség lehet váltott palackokra is. Két kivonulás között is minél gyorsabban meg kell tölteni a palackokat.
palacktöltő kompresszor
A töltő kompresszorok feladata, hogy mindig elegendő, használható levegővel megtöltött palack legyen kéznél. A munkabiztonság akkor éri el a maximumot, ha a palackokba kizárólag az aktuális szabványnak megfelelő levegő kerül.

A kompresszorok kapacitása befolyásolja, hogy egy palackot hány perc alatt hány liter levegővel tudnak megtölteni. Ideális, ha egy kompresszor több palackot is képes tölteni egyszerre. A professzionális használatra szánt modellek nagyon rövid idő alatt tudnak több palackot is egyszerre megtölteni. Percenként akár 800 liter levegő is kerülhet a palackokba.

A helyhez kötött modellek a tűzoltó állomásokra javasoltak, míg a hordozható változatok akár terepen, bevetésen is hasznosnak bizonyulnak.

Az osztrák Comptrade cég termékeit forgalmazzuk. Helyhez között és hordozható modelleket, különböző teljesítményben lehetősége van megvásárolni az érdeklődőknek. A további részletekkel kapcsolatban keressen minket bizalommal!

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu