Vegyi kárelhárítás és mentesítés eszközei

A folyékony veszélyes anyagok kezelése és váratlan káresemények során különösen fontos a környezetet érő káros hatások megelőzése. Ezért a felhasználóknak és a vészhelyzetben beavatkozó katasztrófavédelmi egységeknek az ECCOTARP cég által speciálisan erre acélra gyártott eszközök nagy segítséget nyújtanak. Ezek olyan termékek, amelyek fémkomponenseket kombinálnak műanyag fóliákkal (PVC).

A széles választékot kínáló termékportfólió részei:

  • Hordozható, összehajtható tálcák
  • Egyszer-használatos vészhelyzeti tálcák
  • Nagyfelületű kádak
  • Nagytérfogatú tálcák
  • Csatornafedelek
  • Szórókocsik

Válasszon az alábbi eszközök közül !

Az összehajtható felfogó tálcák alkalmasak arra, hogy megvédjék az embereket és a tárgyakat a víz, a kőolajtermékek és vegyi anyagok nem kívánt szivárgásától.
A tálcák többféle méretváltozatban kaphatók.
A nagyobb tálcák nagy kapacitású tárolóként vagy átfejtéshez tároló edényként is használhatók.
Kompakt kialakítású, akkumulátorral működő, összecsukható, tűzoltótömlő-feltekerő kocsi. A nagyteljesítményű beépített elektromotorral minimalizálja a kitekert tűzoltótömlők bevetés vagy kiképzés utáni feltekeréséhez szükséges időt. A készülék a töltött tűzoltótömlők kiürítésére vagy a már feltekert tömlő ellenőrzött letekerésére is használható.

Összehajtható tálcák alkalmasak pl. balesetek és veszélyes anyagok kiömlése esetén történő kárelhárításhoz.
Nagyon kis helyen tárolhatók.
Az átgondolt konstrukció.
Szerszámok használata nélkül nagyon gyorsan használatra kész állapotba hozhatók.
Az anyag, a kialakítás és az alacsony ár lehetővé teszi a tálcák hulladékkal együtt történő ártalmatlanítást.

Az SDC összecsukható szórókocsik minden olyan helyen használhatók, ahol laza kötőanyagokat (szorbenseket) kell használni a folyadékok nem kívánt kiömlésének, vagy kiömlött veszélyes folyadékok (pl. kőolajtermékek, folyékony vegyi anyagok) összegyűjtésére, illetve eltávolítására. Alkalmasak minden szokásos kötőanyaghoz (beleértve a szemcsés és szálas anyagokat is).
Különösen alkalmasak mobil műveletekhez, a veszélyes anyagok talajba vagy vízbe történő szivárgása elleni megelőző intézkedésként.
Célszerűen használhatók megelőző intézkedésként üzemanyagok tartálykocsikból történő átfejtésekor, járművek és gépek javításakor és tisztításakor, minden típusú jármű fertőtlenítésekor és mosásakor.

Egyszerű, könnyű, kompakt és újrafelhasználható mágneses fedélek a környezetre veszélyes anyagoknak a csatornarendszerbe való bejutásának a megakadályozására.

A technológiai víz gyűjtőtartályaként vagy a veszélyes anyagok gyűjtőmedencéjeként használhatók.
Alkalmasak pl. baleset esetén felszivattyúzott folyadékok begyűjtésére vagy vízkészlet forrásaként nehezen hozzáférhető helyeken tűzoltáskor és minden olyan helyen, ahol nincs közvetlen vízforrás.
Az egyéb kategóriába sorolt további termékek:
  • Összehajtható felfogótálca, cserélhető felszívó béléssel
  • IFF – összehajtható ipari tölcsér
  • Homlokzati vízelvezető ponyva
  • Dekontaminációs szőnyeg


 

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu