Izolációs légzésvédők

Légzésvédelem

Izolációs légzésvédők

Izolációs légzésvédelem alatt a közvetlen környezet levegőjétől független forrásból belégzésre alkalmas levegőt biztosító légzésvédő készülékekekt értjük.

Ezek lehetnek:

- Sűrítettlevegős palackos légzésvédők,

- Frisslevegős tömlős légzésvédők,

- Hálózatról vagy más forrásból működő nyomólevegős tömlős légzésvédők

- Oxigénpalackos, regenerációs készülékek,

- Vegyileg megkötött oxigén felszabadításának elvén működő légzésvédők

 

Alkalmazási lehetőségük szerint:

A sűrítettlevegős palackos készülékek a rövid idejű munkavégzés, felderítés, menekülés és a tűzoltósági bevetések leggyakrabban használt eszközei.

A frisslevegős tömlős készülékek alkalmasak lehetnek zárt tetrekben végzett munkákhoz. Rövidebb ideig tartó, ée nem rendszeres munkavégzéshez a szívótömlős rendszerek is megfelelnek, de hoszabb ideig tartó munkavégzéshez a levegőbefúvásos frisslevegős tömlős légzésvédőket ajánljuk.

A nyomólevegős tömlős készülékek használata a zárt terekben végzett munkáknál lehet különösen előnyös. Ha a levegőt szállító tömlők antisztatikus kivitelűek, akkor ezekkel a készülékekkel robbanásveszélyes terekben is lehet munkát végezni.

Az oxigénpalackos regeneréciós készülékek az adott készülék kialakításától függően alkalmasak lehetnek menekülésre, munkavégzésre és hoszabb idejű kárelhárítási és mentési beavatkozások végrehajtására is.

A vegyileg megkötött oxigént felszabadító készülékek felhasználási lehetősége megegyezik az oxigénpalackos regenerációs légzésvédő készülékekkel.

Általunk forgalmazott izolációs légzésvédők:

Sűrítettlevegős palackos készülékek:

A D.P.I. cég által gyártott DIABLO INDUSTRIAL sűrítettlevegős légzésvédő készülék ipari alkalmazásokhoz készült, és megfelel az EN 137 szabvány követelményeinek, és a RINA/SOLAS változatok rendelkeznek a 96/98/EK irányelv szerint kiadott, a tengeri hajózásnál szükséges tanúsítással is. A készülékek attól függően, hogy a középnyomású vezetékben van-e gyorscsatlakozó kétféle változatban rendelhetők.

DIABLO INDUSTRIAL típusú sűrítettlevegős készülék ismertetője


Palackok légzésvédő készülékekhez

Légzésvédő készülékekhez 300 bar üzemi nyomású, acél és kompozit palackokat kínálunk.

Választható méretek: 

Acél palackok:         6 L-es

Kompozit palackok:  6,8 L-es és 2 L-es 

6,8 L-es Kompozit palackok élettartam korlátozás nélkül ! 


Frisslevegős tömlős készülékek:

A frisslevegős tömlős készülékeknek két változata létezik.

1. Szívótömlős frisslevegős készülék

Az FLK 6500 típusú szívótömlős készülékek esetében a tiszta levegőt a készüléket használó személy a saját tüdőerejével szívja be. A tömlő hossza korlátozott. Az átmérőjétől függően maximum 20 m lehet.

2. Ventillátorral működő túlnyomásos frisslevegős készülék.

Az FLK 6501 típusú túlnyomásos frisslevegős légzésvédő készülékek esetében a légzéshez szükséges tiszta levegőt egy a tömlő végére csatlakoztatott ventillátor szállítja a készüléket használó személy álarcához.
Az FLK 6501 ventillátorral működő, túlnyomásos frisslevegős készülékhez 25mm belső átmérőjű tömlőből max. 35 m-t szabad csatlakoztatni.

FLK 6500 és 6501 típusú frisslevegős készülék ismertetője


AT-47 BRYZA típusú ventillátoros befúvású frisslevegős légzésvédő készülék

Az AT-47 BRYZA a FASER cég Magyarországon régen széles körben elterjedt AT-4M típusú frisslevegős készülékének a ma érvényes szabványoknak megfelelően fejleszett és minősített változata.

A készülék a normál hálózati feszültségről (230 V) működő ventillátorral van szerelve, de áramkiamaradás esetén a ventillátort kézzel is meg lehet hajtani.

Az AT-47 BRYZA típusú készüléket egy lemezből készült, robusztus kialakítású ládában elhelyezve, 4 db 10 m hosszú antisztatikus tömlővel szállítjuk.

Az AT-47 BRYZA típusú frisslevegős, tömlős légzésvédő ismertetője


Hálózatról, palackból vagy kompresszorról működő nyomólevegős tömlős készülékek.

A sokféle alkalmazási lehetőség közül a szemcsefúvásos, vagy homokszórásos felülettisztításhoz alkalmas készülékeket említjük meg.


Az itt letölthető ismertető is egy ilyen védőfelszerelést mutat be.

Kombinált védelem homokfúvashoz

Ha további megoldások érdeklik, kérdezzen bennünket.