Alkalmazási példák

Védőeszközök és gázérzékelők zárt terekben beszállással végzett munkákhoz.

 Mit kínálunk:

-          Külső levegő megtáplálású tömlős légzésvédő készülékeket,

-          Személyi felügyeletre is alkalmas gázérzékelőket,

-          Robbanásveszélyes terekben is biztonsággal használható kézilámpákat,

-          Robbanásveszélyes terek kiszellőztetésére is alkalmas ventillátorokat,

-          Leesés ellen védő eszközöket,

-          Vegyi anyagok hatása ellen védő ruházatot,

Ha bővebb információra van szüksége akkor töltse le a  Veszélyes berendezésekben, zárt terekben beszállással végzett munkákhoz ajánlott védőeszközök és felszerelések címmel összeállított segédanyagot.

A homokfúvással végzett felülettisztítás az egyik legnehezebb munka. Mivel a munkavégzés során a dolgozó többféle ártalomnak  - pl. a nagy sebességgel áramló részecskék okozta mechanikai veszélyeztetés a bőrre, szemre és a légzőszervekre vonatkozóan -  is ki van téve, ezért itt csak egy kombinált védőfelszerelés kínál kielégítő védelmet.

Megoldást az Izolációs légzésvédők menüben letölthető ismertetőn bemutatott C4 és P4 típusú, védőmellénnyel kombinált, levegőbefúvásos védősisakok kínálnak. 

Nézze meg ezeket a termékekekt a webáruházunkban is.

A 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) szerint az egyedüli munkavégzés tilalmára vonatkozó munkaterületek kijelölése munkáltatói feladat.

Bizonyos munkaterületeken a személyzet hiánya vagy a munkavégzés jellege és a gazdaságosságot figyelembe vevő szervezési okok miatt a munkáltatók egyedüli munkavégzéssel szervezik a munkafolyamatokat.

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját – a jogszabályok és szabványok keretein belül – a munkáltató határozza meg (Mvt. 2 § (3) bekezdés).

Tehát az egyedüli munkavégzésre beosztott munkatársak biztonságáról a munkáltatónak kell gondoskodni. Ebben ma már korszerű műszaki biztonsági eszközök segítik a munkáltatókat.

Ezek közé tartozik a Blackline Safety által kifejlesztett és működtetett hálózat alapú biztonsági technológia.

A mobil telefonhálózatot használó vezeték nélküli csatlakozás összekapcsolja a dolgozókat a valós idejű felügyeletet végző személyzettel. A Blackline megoldásaival valós idejű információk jutnak az ügyeleti feladatot ellátó központba, ahol szükség esetén intézkedni tudnak a veszélyeztetett munkatárs mentéséről, értesíthetik a környezetében lévő kollégákat, elrendelhetik a kiürítést és más, a veszély elhárítása, vagy csökkentése érdekében fontos intézkedéseket foganatosíthatnak.

A rendszer fontos eleme a személyenként kiosztott G7 típusú készülék. A G7 hordozható személyi vészjelző és biztonsági felügyeleti eszköz, amely gázérzékelővel is bővíthető, integrált mobilalapú hálózati kapcsolattal köti össze a munkacsoport tagjait az élő felügyeleti személyzettel, egyben automatizálja az adatelemzést és a megfelelőségi célú jelentéskészítést. Ha gázszivárgás, személyi sérülés vagy egészséget érintő esemény történik, azt a G7 megbízhatóan, valós időben észleli azt a GPS alapon meghatározott tartózkodási hellyel együtt. Így semmilyen segítségkérés nem maradhat válasz nélkül.

A felhő alapú Blackline Live webes portál segítségével a cégek figyelhetik a dolgozóikat, és egyben fontos riasztáskezelési eszközökhöz juthatnak, valamint átfogóan kezelhetik a terepen működő eszközök konfigurációját. A felhasználók gyorsan áttekinthetik bármely csapattag biztonsági állapotát bármely internethez csatlakozó eszközről.

A Blackline Live portál használata egyedi szolgáltatási szerződésekben maghatározott feltételek szerinti térítésért lehetséges.

A hardver eszközök (G7; G7c személyi, és G7 EXO területi felügyelő készülékek) használatára többféle konstrukció – saját beszerzés és bérleti lehetőségek – választható.

Választható gázérzékelős bővítések: ez gázos, több gázos (4 vagy 5) és többgázos szivattyús.

A gázérzékelők napi tesztelése (Bump Teszt) és kalibrálása az erre kialakított tesztállomással könnyen és gyorsan elvégezhető.

Bővebb információ az alábbi ismertetőkön:


Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu