RAE Systems

A RAE Systems a könnyen kezelhető és gyorsan programozható, kábel nélküli adattovábbító képességgel rendelkező gázérzékelők kiemelkedő gyártója a világon. A RAE Systems műszereit az ipari higiénia és iparbiztonság, a vegyi felderítés és katasztrófavédelem valamint a környezetvédelem területén több mint 120 országban használják naponta.

ToxiRAE Pro műszercsalád


Személyi felügyelet, intelligens szenzorok széles választéka és kábel nélküli adattovábbítási opció

A ToxiRAE Pro sorozat azonos megjelenésű, azonos kezelésű és azonos tartozékokkal rendelkező műszercsalád. A ToxiRAE Pro család széles szenzorválasztékkal – toxikus gázok és oxigén elektrokémiai cellával, CO2 infra érzékelővel és szénhidrogének (VOC) fotoionizációs (PID) detektorral – és a kábel nélküli adattovábbítási opcióval sokféle alkalmazási lehetőséget kínál. A ProRAE Guardian szoftverrel együtt használva a biztonságért felelős szakemberek bármikor, bárhol könnyen hozzáférhetnek a ToxiRAE Pro műszerek által szolgáltatott valós idejű információkhoz.

Letölthető ismertetők:

ToxiRAE Pro CO2 részletes

ToxiRAE Pro LEL rövid

ToxiRAE Pro PID rövid

ToxiRAE Pro TOX és OX rövid


Fotoionizációs (PID) detektorok

A RAE Systems a fotoionizációs detektorok (PID) fejlesztésében vezető szerepet tölt be a világon. A PID szenzorok ultraibolya sugarat alkalmaznak a gázminta ionizálására, és ez a módszer alkalmas az illékony szénhidrogének (VOC), mint pl. a formaldehid, benzol és más vegyületek kimutatására és a koncentráció mérésére. A műszerek folyamatosan jeleznek, ha ilyen gőzök vannak a légtérben. Ezért a PID szenzorok nagyon jól alkalmazhatók ott ahol a veszélyes gőzök vagy gázok jelenlétének ismerete fontos.

A RAE Systems által kínált PID műszerek érzékenysége lehet ppm (parts per million = milliomod rész, vagyis ml/m3), vagy speciálisan érzékeny kialakításban akár ppb, ami a ppm ezred része. A gyors és egyszerű kalibrálás és a korrekciós tényezőket tartalmazó, a műszer menüjében megtalálható könyvtár a műszerek praktikus használatát garantálja.
 

MiniRAE 3000

A legkorszerűbb ppm érzékenységű VOC monitor

Az ipari higiénia, a szivárgáskeresés vagy a veszélyes anyagok kimutatása területén a MiniRAE 3000 a legkorszerűbb műszernek bizonyul. A 0-15.000 ppm kiterjesztett méréstartományú PID detektorral és a különösen gyors 3 másodperces reagálási idejével, a több mit 200 anyag korrekciós tényezőjét tartalmazó – a menüből előhívható – könyvtárával és a szabadalommal védett automatikus szenzortisztítási képességével a MiniRAE sokkal több anyagot és sokkal gyorsabban tud meghatározni mint bármelyik más PID műszer.

A beépített mintavevő szivattyúval 3 m-es tömlőn keresztül lehet a mintát felszívni. Az opcionális Mesh Radio segítségével a mért értékek kábel nélkül továbbíthatók. Másik lehetőség a Bluetooth, melyet egy RAELink 3 távadóval együtt alkalmazva a mért értékek és a riasztások akár 3 km-re is eljuttathatók. A jelzőfény segíti a műszer kezelését sötét helyeken is, és az IP 65/67 por és víz elleni védelemmel a műszer a legszélsőségesebb körülmények között is jól használható.
 

UltraRAE 3000

Korszerű wireless VOC monitor benzol-specifikus kialakításban

Az UltraRAE 3000 a legkorszerűbb elegy-specifikus monitor és egy azon kevesk közül amelyek képesek pontosan mérni a benzol koncentrációját 50 ppb-től 200 ppm és más illékony szénhidrogéneket 10.000 ppm méréstartományban. 60 sec reagálási idő a benzol pillanatnyi értékének mérésére, és egyedülállóan 15 perces csúcskoncentráció mérés kiváló lehetőséget kínál a kiömlött anyag felderítésére és a kőolaj-finomítókban végzett karbantartások során szükséges mérésekhez. Az opcionális Mesh Radio segítségével a mért értékek kábel nélkül továbbíthatók. Másik lehetőség a Bluetooth, melyet egy RAELink 3 távadóval együtt alkalmazva a mért értékek és a riasztások akár 3 km-re is eljuttathatók.

Letölthető részletes ismertető:

UltraRAE 3000


ppbRAE 3000

A legkorszerűbb wireless kézi VOC monitor ppb érzékenységgel

A ppbRAE 3000 kategóriájában a legjobb monitor, melyet bizalommal használnak a világon a vegyi felderítésben és elhárításban, katasztrófavédelemben és a környezetvédelemben, az olaj és gázipari veszélyelhárításban élenjáró szervezetek. A fotoionizációs detektorok (PID) 3. generációját alkalmazó, és a több mit 200 anyag korrekciós tényezőjét tartalmazó – a menüből előhívható – könyvtárával a ppbRAE a legkorszerűbb ppb érzékenységű VOC monitor. Az illékony szénhidrogéneket 1 ppb-től 10.000 ppm méréstartományban képes 3 másodperces reagálási időn belül jelezni. Az opcionális Mesh Radio segítségével a mért értékek kábel nélkül továbbíthatók. Másik lehetőség a Bluetooth, melyet egy RAELink 3 távadóval együtt alkalmazva a mért értékek és a riasztások akár 3 km-re is eljuttathatók.

A felhasználást és a kezelhetőséget segítő további előnyös tulajdonságok a műszer robusztus kialakítású burkolata, a nagyméretű kijelzője és a vastag kesztyűben is jól kezelhető nagy nyomógombok.
 

MultiRAE műszercsalád

Sokcélúan alkalmazható, hordozható többgázos monitorok kábel nélküli adattovábbítási opcióval.

 

A MultiRAE saját kategóriájában a legszélesebb méréstartományú PID szenzorral rendelkezik és a felhasználóknak 25 intelligens, cserélhető szenzor (mint pl. PID, NDIR infra éghető gáz és CO2 kimutatásához, továbbá ammónia, klór, formaldehid és foszfin érzékelők) választékát kínálja.
Kiválóan megfelel a sokféle alkalmazás során felmerülő monitorozási igényeknek, beleértve az ipari, a higiéniai méréseket, a személyek védelmét, a szivárgások felderítését és a veszélyes anyagok kimutatását is.
 

Típusváltozatok

MultiRAE Lite – diffúziós mintavétellel

MultiRAE Lite – szivattyúval

MultiRAE

MultiRAE Pro
 

Interaktív bemutató a gyártó honlapján

A típusváltozatokat összehasonlító táblázat és rövid ismertető

MultiRAE részletes ismertető