Bemutatkozás

A FeWe Biztonságtechnika Kft. azzal a céllal alakult, hogy a munkavédelem és a tűzvédelem területén dolgozó szakemberek részére a munkájukat könnyítő megoldásokat kínáljon. Az alapítók  – Feicht Ferenc és Weltz György – külön- az alapításig külön-külön is közel 20, együtt pedig több mint 40 év tapasztalatot szereztek az AUER illetve az MSA AUER cégcsoportnál eltöltött idő alatt az egyéni védőeszközök, különösen a légzésvédelem, fejvédelem, vegyi anyagok és gázok elleni testvédelem, magas színvonalú kézvédelem és a munkahelyi gázveszély jelzés területén.

Ezt a tapasztalatot továbbá az alkalmazási ismereteket most a gyártók és a felhasználók rendelkezésére bocsátjuk. Az általunk kínált termékek és szolgáltatások skáláját igyekszünk a szakmai tudásunkhoz és a vevők igényeihez igazítani.

Így a felhasználók részére az alábbi termékcsoportokat és szolgáltatásokat kínáljuk:

Légzésvédelem eszközei A-tól Z-ig. Ez alatt azt értjük, hogy az  egyszerhasználatos szűrő-félálarcoktól a szűrőbetétes gázálarcon keresztül a tartós munkavégzés vagy mentés esetén felmerülő igényekre is tudunk palackos vagy tömlős légzésvédő készülékekkel megoldásokat ajánlani.

A palackos légzésvédő készülékekhez különböző teljesítményű mobil és épületbe telepíthető levegőtöltő kompresszorokat ajánlunk.

A fejvédelem eszközei közül elsősorban a nagyobb igénybevételt jelentő, (pl. tűzoltás, műszaki mentés) és ezért speciálisabb védelmet igénylő tűzoltósisakokat forgalmazzuk. Ezekhez kínálunk tartozékokat (pl. lámpák, arcvédők stb.) is.

A kézvédelemben ugyancsak a kimondottan magas minőségű védőkesztyűket ajánlunk a partnereinknek, amelyek kialakítástól és típustól függően magasfokú védelmet biztosítanak mechanikai hatások, éles tárgyak okozta vágás, szúrás valamint láng és hőhatás ellen.

A munkahelyi gázveszély érzékelés és jelzés különböző alkalmazásaihoz megbízható működésű kézi műszereket kínálunk. Ezek alkalmasak éghető és robbanásveszélyes, valamint sokféle mérgező gázok és gőzök továbbá oxigén koncentrációjának mérésére. A műszerek a munkaterületek folyamatos felügyeletét is el tudják látni. A mérési adatokat tárolják és azok számítógépen kiértékelhetők.

Tűzvédelemi célra speciális kézi és mobil nagynyomású habbal (könnyű hab és Caffs hab) oltó készülékeket és vízköddel oltó berendezéseket forgalmazunk, amelyeket a tűzoltóságok és az üzemek is eredményesen használhatnak. A készülékek használat után gyorsan és könnyen újratölthetők. Ez a műveletet a felhasználók maguk is el tudják végezni. A karbantartási igény minimális az oltási teljesítmény viszont nagyon meggyőző.

A tűzoltás gyakorlásához és oktatásához valós körülményeket szimuláló, gázzal működő igazi lángot és magas hőmérsékletet produkáló, de ugyanakkor kontrollált és felügyelt tűzszimulációs berendezéseket ajánlunk.

A tűzoltóságoknál úgy a megelőzés, mint az aktív tűzoltás területén praktikus segítséget nyújtanak a jól megkonstruált és a valóságos füsttel teljesen azonos hatású füstöt előállító Firefog füstgépek.

Speciális feladatokhoz, mint pl. zárt terekben beszállással végzett munkákhoz komplett megoldásokat kínálunk.

 Védőeszközök és speciális felszerelések zárt tzerekben beszállással végzett munkákhoz

 

Az általunk forgalmazott termékek szervizét és használatának oktatását is vállaljuk.

Fontosabb beszállító partnereink és termékcsoportok: 

BW Technologies by Honeywell - gázérzékelés

RAE Systems by Honeywell - gázérzékelés

CompTrade – légzésvédő palacktöltő kompresszorok,

Schuberth Helme – védősisakok tűzoltáshoz és műszaki mentéshez,

ESKA Lederhanschuhfabrik – speciális védőkesztyűk,

EWS "Die Schuhfabrik" e.K. - tűzoltó csizmák és szolgálati cipők

Speciális oltókészülékek – hordozható és mobil nagynyomású habbal oltó készülékek,

Kidde FireTrainers – tűzszimulációs gyakorló berendezések

Firefog technology - füstgépek tűzoltóságok részére 

Underwater Kinetics - sisaklámpák tűzoltóknak, és más speciális lámpák

MICA Elektro Oy. Ltd. - extrém körülmények között alkalmazható professzionális lámpák

JOHNSTADT - kismotorfecskendők

OERTZEN Fire-Tech - vízköddel oltó berendezések

POK - sugárcsövek és hab-vízágyúk

ORHIDEE - tűzoltó habképző anyagok

 

 

Minőségirányítási rendszerünk az MSZ EN 9001:2015 szabvány szerinti tanúsítással rendelkezik