Ventillátorok

Cégünk partnereinek a nemzetközi hírű és piacvezető RAMFAN cég speciális akna, illetve csatornaszellőztető és tűzoltósági célra kifeljesztett ventillátorait kínálja.

 A RAMFAN az alábbi alkalmazásokhoz gyárt ventillátorokat:
  • Ipari alkalmazások, akna és csatornaszellőztető ventillátorok veszélyes és zárt terekben végzett munkákhoz,
  • Akna és csatornaszellőztető ventillátorok potenciálisan robbanásveszélyes terekben végzett munkákhoz,
  • Füstelszívás tűzoltásnál és mentésnél

Mobil ventilátorok tűzesetek elhárításához

A mobil ventilátorok használata megkönnyíti a tűzoltók dolgát egy tűzeset helyszínén. A mentés és a tűz megfékezése is könnyebb mérsékeltebb füstben.

A lángok között ezer veszély leselkedik a tűzoltókra. Nem csupán a forró hőmérséklettel vagy a súlyos égési sérüléseket okozó tűzzel kell megküzdeniük, de a füst is az ellenségük.
 

A füst rontja a látási viszonyokat

 

A füst több szempontból is akadályozó tényezőt jelent. A lángok füst jelentkezésével járnak együtt, ami jelentősen rontja a látási viszonyokat. Egy lépcsőn sokkal nehezebb gyorsan lefelé szaladni, ha közben mindent elborít a sűrű, szürke, gomolygó füst. A csövekből előtörő vízsugarat is nehezebb a kritikus pontokra irányítani, ha a tűzoltó nem látja, hogy mit csinál.
 

A füstöt belélegezni veszélyes

 

A füst nemcsak a látást nehezíti, de  a légzést is akadályozza. A füstmérgezés oka a mérgező égési termékek belélegzése. A forró füst megégeti a légcsövet, a mérgező anyagok pedig károsítják a tüdőszöveteket.  Hiába kerül ki valaki a tűzből, ha túl sok füstöt lélegzett be. Sokat mondó tény, hogy a füst legalább annyi halált okoz, mint maga a tűz.

mobil ventilátor

A mobil ventilátor segíti a munkát

 
A speciális célra tervezett ventilátorokból többféle modell is elérhető. Ezeket a berendezéseket könnyű szállítani, nem foglalnak túl nagy helyet és a kezelésük is egyszerű. A benzinmotoros vagy elektromos készülékek a bekapcsolást követően gyorsan eltávolítják a füstöt a zárt térből.

A katasztrófaelhárítás területén dolgozó csapatok munkájának sikerét jelentősen befolyásolja, hogy milyen felszereléssel dolgoznak. A minőségi és hiánytalan felszerelés minden helyzetben alapvető követelmény. A hibás eszközök vagy a silány minőségű védőfelszerelés akár emberéletekbe is kerülhet.

Használjon megbízható eszközöket minden egyes nap és tegyen meg mindet azért, hogy a veszélyes helyzetekből mindenki épségben kerüljön ki! A cégünk által forgalmazott termékekről a weboldalon olvashat tájékoztatót, de további felvilágosítást is tudunk nyújtani. Lépjen velünk kapcsolatba az itt feltüntetett elérhetőségeink egyikén!


Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu