A mobil füsteltávolító ventilátorról bővebben

A mobil füsteltávolító ventilátorról bővebben

A mobil füsteltávolító ventilátor szerepe Egy mobil füsteltávolító ventilátor akár életeket is menthet, ha úgy hozza a szükség, ezért minden tűzoltóságon ott a helye – nem is egynek!

Számtalan módszer létezik a tűzzel szembeni védelemre, sajnos ennek ellenére azonban gyakran alakulnak ki tűzesetek az otthonokban és más épületekben, amelyek megfékezése a tűzoltók feladata. A tűzoltóság szakemberei szerencsére felkészültek, és igyekeznek minél hamarabb segítséget nyújtani. A veszélyhelyzetek elhárítása során elengedhetetlen a védőfelszerelés használata: a speciális kialakítású, magas fokú védelmet biztosító ruházat és a különféle eszközök szélsőséges körülmények között is lehetővé teszik a tűz eloltását. Szinte minden egyes tűzesetnél szükség van füst eltávolítására; erre a célra szolgál a mobil füsteltávolító ventilátor, amelynek használatával rövid idő alatt csökkenthető a füst által okozott veszély mértéke, ráadásul a tárolása és a szállítása is egyszerűen megoldható, így bármikor rendelkezésre áll.

mobil füsteltávolító ventilátor szerepe kiolvasható a nevéből: arra a célra készült, hogy a tűzesetek során "megtisztítsa" a levegőt a tűzoltók előtt. Az idézőjel ebben az esetben azért lényeges, mert a füst egy része mindenképp a helyiségekben marad, hiszen folyamatos utánpótlást kap a tűzfészekből, tehát a légzőkészülék használata továbbra is kötelező lesz a tűzoltók számára. A füst azonban egy épületen belül képes annyira összesűrűsödni, hogy lehetetlenné válik miatta a tájékozódás, ez pedig újabb kockázatot jelent a tűzoltókra nézve. Egy mobil füsteltávolító ventilátor segítségével azonban megritkítható annyira, hogy legalább a látást ne akadályozza, ezzel pedig megkönnyíti a tűzfészek és az esetleges bent rekedt emberek felderítését, vagyis a mentést és az oltást. Éppen ezért mondhatjuk, hogy ha nem is a legalapvetőbb tűzoltósági felszerelés, de a mobil füsteltávolító ventilátor mindenképp szükséges ahhoz, hogy a tűzoltók hatékonyan és viszonylag biztonságosan tudják elvégezni a feladataikat.

mobil füsteltávolító ventilátor típusai

mobil fusteltavolito ventilator 1 22majmobil füsteltávolító ventilátor legfontosabb tulajdonsága a teljesítménye, mivel ez határozza meg, hogy képes-e megbirkózni egy adott tűzeset során keletkező füstmennyiséggel, vagy sem. Éppen ezért többféle mobil füsteltávolító ventilátor szerezhető be, amelyek specifikusan, adott tűzesetekre szabva használhatóak, de egyszerre akár több is. A kisebb méretűek kézben, a nagyobbak pedig kerekeken gördülő állványokra szerelve mozgathatóak, így a hordozásuk és szállításuk kifejezetten egyszerű. Lényeges lehet még a ventilátor állásszöge, ami egyes típusoknál szabadon állítható, míg más típusok fixen kerülnek beépítésre a keretükbe; ezt is figyelembe kell venni a mobil füsteltávolító ventilátor kiválasztásakor.

A tűzesetek elhárítására való felkészülésnek tehát szerves része a mobil füsteltávolító ventilátor beszerzése, ami szerencsére egyszerű: csupán bennünket kell felkeresni! Kínálatunkban négyféle mobil füsteltávolító ventilátor típus is helyet kapott, melyek mind a Ramfan gyártmányai, és többféle feladatra is alkalmasak, így nem csupán a füst eltávolítása, de a szellőztetés is megoldható a segítségükkel. Kialakításuknak köszönhetően könnyen hordozhatóak, kis helyen is elférnek a gépkocsiban, megbízhatóak és tartósak, jól bírják a tűzesetek során őket érő, nagy hőhatásokat, ráadásul mind elektromos meghajtású, mind benzinmotoros típusok is elérhetőek. A Ramfan mobil füsteltávolító ventilátorai kedvező áron szerezhetőek be, ám, mivel emberek életének megmentésére is alkalmasak, az értékük felbecsülhetetlen, így mindenképp érdemes beszerezni őket minden egyes tűzoltóállomás kelléktárába!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a mobil füsteltávolító ventilátorok iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, olvasson róluk bővebben, tudjon meg mindent a választás előtt, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Vissza

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu