A légzésvédelemről

A légzésvédelemről

A légzésvédelemmel foglalkozni kell, különösen a kockázatokat jelentő területeken. Ismerkedjen meg eszköz kínálatunkkal, amelyekkel óvhatja az egészségét!

Sajnos manapság rengeteget lehet hallani a légszennyezettségről. Már nem csupán a nagyvárosokban nincsenek biztonságban az emberek, hanem lassan a kisebb vidéki településeken, faluhelyeken sem. Az ipari vállalkozások évtizedeken át szennyezték a légkört, és most már hiába próbálják meg a cégek közül sokan orvosolni a problémát, és változtatni a munkafolyamatokon, nem igazán tudnak segíteni.

A téli időszak a légszennyezettség szempontjából sokkal kritikusabb, hiszen sokan nem megfelelő anyagokat dobnak a tüzelőberendezésekbe, amik tovább szennyezik a levegőt.

Bizonyos munkakörökben nagyon sok szakembernek az alapvető légszennyezettség mellett még meg kell küzdeniük a szerelések, gyártás, javítás során használt anyagok káros gázaival, gőzeivel is. Akik faipari területen dolgoznak, nekik még nehezebb a dolguk, hiszen az apró porszemcsék rendkívül súlyos irritációkat okozhatnak.

Légzésvédelem, ami az egészséget szolgálja

Hiába vannak súlyos kockázatok, vannak olyanok, akik ezt nem igazán veszik komolyan, és nem fordítanak kellő figyelmet a légzésvédelemre. Nem ritka, hogy egyesek azért nem veszik fel a légzésvédő eszközt, mert rövid, kis munkáról van szó, és ezzel szeretnének időt spórolni. Legyen szó bármilyen körülményről, nem szabad az egészséggel játszani, hiszen rövid időn belül is be lehet lélegezni azokat az anyagokat, amik felelősek a betegségekért, szövődményekért.

különböző részecskék a tüdőbe jutva súlyos károkat okoznak, de előfordul, hogy a véráramba is kerülnek mérgek, így pedig azonnal a teljes szervezet válik célponttá. A hosszú távú szövődmények közé tartozik például a fibrózis vagy pedig a rák.

A légzésvédelemmel tehát rengeteget lehet tenni az egészségért. Már csak azért is célszerű ezt komolyan venni, mert a vizsgálatok, gyógyszerek, egyéb beavatkozások rengeteg időt, energiát és pénzt emészthetnek fel. A betegségek okozta kellemetlen tünetek, fájdalmak csökkentik a teljesítményt, és nagy mértékben megpecsételik a mindennapokat.

Hatékony légzésvédelem? Professzionális felszerelés kell!

légzésvédelemSok szó esett a légzésvédelem fontosságáról, azonban már csak azt kell tudni, hogy milyen eszközökkel lehet igazán hatékonyan védekezni a káros tényezőkkel szemben?

Vitathatatlan, hogy óriási a kínálat az üzletekben, nagyon sokféle árkategóriából válogathatnak az érdeklődők. A legfontosabb, hogy sosem az ár alapján szabad választani, mindenképp az eszköz tudása, minősége legyen előtérbe helyezve!

Egy nem megfelelő légzésvédő legalább olyan kockázatokat rejt magában, mintha a szakember egyáltalán nem viselne semmilyen védőfelszerelést. Ragaszkodni kell a magas színvonalhoz, professzionális kivitelhez, mert így biztosan csökkennek a kockázatok, és a szakemberek biztonságban dolgozhatnak az adott munkaterületen.

Mindenképp oda kell figyelni még a kiválasztáskor a munkakörülményekre is. Ha például a levegő jelentős mértékben tartalmaz mérgező anyagokat, továbbá a gáz koncentrációja megközelíti a kritikus mértéket, akkor feltétlenül teljes álarcra lesz szükség.

Mitől lesz még eredményesebb a légzésvédelem?

A légzésvédelem igen összetett terület, sok dologgal kell számolni annak érdekében, hogy tényleg eredményes legyen. Előfordulhat, hogy a körülmények megkövetelik, hogy a szakemberek ne használjanak szűrővel ellátott légzésvédőtIlyen lehet az, ha a dolgozók zárt, kis légterű helyiségben tartózkodnak, tartályban, aknában.

Ha ismeretlenek a környezeti viszonyok, vagy oxigénhiányos a tér, akkor sem lesz megfelelő választás a szűrős légzésvédő. Amennyiben a vásárló bizonytalan az eszköz kiválasztásakor, célszerű inkább szakértőkre bíznia magát, akik megfelelő iránymutatást adnak, és segítenek kiválasztani azt a védőfelszerelést, amely az adott környezetben hatékonyan, probléma nélkül tud működni.

A kínálatunkban többféle termék közül is válogathatnak a vevők. A légzésvédők százszázalékban megfelelnek a szigorú követelményeknek, aktuális szabványoknak. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Vissza

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu