Miért fontos a személyi veszjelző rendszerek alkalmazása

Bizonyos munkaterületeken a személyzet hiánya vagy a munkavégzés jellege és a gazdaságosságot figyelembe vevő szervezési okok miatt a munkáltatók egyedüli munkavégzéssel szervezik a munkafolyamatokat.

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját – a jogszabályok és szabványok keretein belül – a munkáltató határozza meg (Mvt. 2 § (3) bekezdés).
Tehát az egyedüli munkavégzésre beosztott munkatársak biztonságáról a munkáltatónak kell gondoskodni. Ebben ma már korszerű műszaki biztonsági eszközök segítik a munkáltatókat.
Az egyedül munkát végző személyek többféle lehetséges veszélynek (pl. baleset, rosszullét, üzemzavar stb.) lehetnek kitéve, amelyeknél életmentő fontosságú, hogy a személy biztonságáért felelős, a munkáltatója által fenntartott beavatkozó szervezet a bajba jutott ember mentését minél előbb megkezdje. Ezért fontos, hogy az egyedül munkát végző személyek védelmét egy személyi vészjelző készülék biztosítsa.
A FeWe Kft. által forgalmazott TWIG készülékek minden tekintetben megfelelnk ennek a követelménynek, mivel a TWIG felhőalapú ügyeleti rendszerével helytől függetlenül gyorsan reagál, és biztosítja a viselője védelmét.

 


Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu