Tűzoltósági hőkamerával a sikeres bevetésekért

Tűzoltósági hőkamerával a sikeres bevetésekért

Ha tűzoltóként dolgozik, Ön is pontosan tudja, hogy a rátermettség nélkülözhetetlen, de a körülményekből adódóan önmagában nem elegendő ebben a szakmában. A professzionális szakfelszerelés aranyat ér egy-egy bevetés alkalmával, ezért olykor érdemes utánajárni az újdonságoknak. A teljeskörűen felszerelt gépjárműfecskendőből nem hiányozhatnak az oltáshoz használt eszközök, de a helyszín átvizsgálására szolgáló hőkamerák is legalább ilyen fontosak.

Bizonyára rengeteg alkalommal tapasztalta már, hogy sűrű füstben és sötétségben szinte lehetetlen teljesen belátni a terepet, ez pedig nem csak a munka hatékonyságán hagy nyomot, de Önt, mint szakembert is veszélybe sodorhatja. Emberéletek múlhatnak a gyors tájékozódáson és az okosan kialakított stratégián, ezért a tűzoltósági hőkamerát úgy kell megválasztania, hogy az valóban hasznos társ legyen.

A FLIR Systems tűzoltósági alkalmazásra kifejlesztett termékcsaládjában olyan hőkamerák kaptak helyet, amik minden részletükben a bevetések sikerét szolgálják. A korszerű technológiai megoldásokkal ellátott készülékek már bizonyítottak nemzetközi szinten, és mára itthon is könnyen hozzáférhetővé váltak, így Önnek is érdemes megismerkednie velük. Nézzük, mit tudnak a FLIR K-sorozatába tartozó hőkamerák!

A képalkotás csúcsa

Az egyszerű és gyors tájékozódás záloga, hogy Ön, mint szakember éles, tiszta hőképeket lásson a készülék képernyőjén. A sorozatba tartozó legújabb hőkamerák 320 x 240 Pixeles képeket alkotnak, melyek részletgazdagságának köszönhetően tökéletesen fel tudja mérni a terepet. A FSX technológia révén a részletek sem maradhatnak rejtve, jól kivehetőek a sarkok és élek, erősek a kontrasztok, ami lehetővé teszi, hogy biztos ismeretekkel vágjon neki az aktuális feladatnak.

A FLIR készülékei előtt nincs akadály

Olykor kihívást jelentő körülményekkel kell szembenéznie, de a hőkamera ilyenkor sem hagyhatja cserben, ezért a műszaki paraméterek mellett a készülék kialakításának is megvan a maga jelentősége. A FLIR K-sorozata csupa olyan hőkamerából áll, melyek ütésállók, bírják a nedvességet és bizonyos ideig extrém magas, akár 260 °C-os hőmérséklet mellett is használhatóak.

 

 

Felhasználóbarát kezelőfelület

tűzoltósági hőkameraNem hagyhatja figyelmen kívül azt sem, hogy csak úgy tud a feladatára koncentrálni, ha a hőkamera kezelőfelülete a lehető legegyszerűbben van kialakítva. A FLIR tűzoltósági hőkamerái nagyméretű gombokkal vannak ellátva, melynek köszönhetően a készülék kezelése védőkesztyűben sem jelenthet akadályt. Kompakt méretük ellenére viszonylag nagy kijelzőt kaptak a készülékek, ami még egyszerűbbé teszi a használatukat.

Hőkamerák a bevetéseken túl

A bevetések alkalmával készített képeket és videófelvételeket később is visszanézheti, azokat ugyanis a készülék saját memóriájában tárolja. Ez a funkció jelentősen megkönnyíti az utómunkálatokat, hiszen a felvételek alapján pontos jelentéseket készíthet, az anyagokat pedig a későbbiekben akár oktatási célra is felhasználhatja.

Gyakorlati tudnivalók a beszerzésre vonatkozóan

Professzionális kivitelük és meggyőző műszaki adataik ellenére a K-sorozatba tartozó hőkamerák kifejezetten kedvező áron érhetőek el, ami a gazdaságos gyártási körülményeknek köszönhető. Még a legújabb készülék, a K65 is elérhető áron kapható, ez a hőkamera ráadásul a világ vezető tűzvédelmi egyesülésének minősítését is megkapta.

A FLIR Systems bízik a saját gyártmányaiban, ami az Ön számára azt jelenti, hogy kiterjesztett garanciát élvezhet, ha ebből a termékcsaládból választ hőkamerát. Az akkumulátorra 2, a kamerára 5, a detektorra pedig 10 év garancia jár, így a gyártó akkor sem hagyja magára, ha esetleg probléma adódik a készülékkel.

Amennyiben mindezek alapján úgy véli, hogy az Ön munkáját is hatékonyan tudná támogatni a FLIR tűzoltósági hőkamerák egyike, ismerkedjen meg a termékcsaláddal itt, a honlapunkon! Az ismertetőket és műszaki adatlapokat kényelmesen átböngészheti online, kérdéseit pedig tegye fel bátran a megadott elérhetőségek egyikén. Szakértőink segítenek eligazodni a kínálatban és megtalálni az Ön számára tökéletes készüléket!

Vissza

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu