Légzésvédelem a hegesztés világában

Légzésvédelem a hegesztés világában

A légzésvédelemre olyan munkaterületeken van szükség, ahol a munkavállalók biztonsága veszélybe kerül a megfelelő munkaeszközök használata nélkül.

A légzésvédelemre olyan munkaterületeken van szükség, ahol a munkavállalók biztonsága veszélybe kerül a megfelelő munkaeszközök használata nélkül.

A munkabiztonság mindenkinek az érdeke

A munkabiztonsághoz minden egyes munkavállalónak joga van az idő alatt, amíg a munkahelyén tartózkodik, illetve a munkaköréhez tartozó feladatokat végzi el. Minden munkáltató köteles megtenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a munkavállalói egészségét, biztonságát szavatolja.

A munkabiztonsághoz hozzátartozik a veszélyek azonosítása és azok kiküszöbölése. A megfelelő védőfelszereléssel és a munkaterületen érvényes szabályok betartásával el lehet kerülni a munka baleseteket.

A hegesztés munkabiztonsága a munkáltatón és a hegesztőn is múlik

A hegesztés egyike azoknak a szakmáknak, amiket a veszélyes kategóriába sorolhatunk. A hegesztés folyamata ugyan igazán lenyűgöző és látványos a szerteszét hulló szikrákkal, de rendkívül kockázatos is. A hegesztőnek akár végzetes sérüléseket is szenvedhet a bőre, a látása és a légzőszervei is, a célnak megfelelő védőruházat hiányában.

Az alkalmazott hegesztés típusától függően szükség van olyan védőruházatra és védőeszközök használatára, amik óvják a szakembert. A hegesztő ki van téve az erős hőhatásoknak, fényhatásoknak, valamint esetenként a keletkező gőzök, gázok belélegzésének is.

A hegesztőnek óvnia kell magát, olyan speciális felszereléssel, ami a teljes fejet, szemet, a légzőszerveket is védi. A hegesztősisak és a védőszemüveg bizonyos esetekben elég, de indokolt lehet a légzésvédő használata.

Mikor indokolt a légzésvédő hegesztéshez?

A laikus csak a szétpattanó szikrákat látja és a hőt érzékeli, ha távolról megfigyel egy hegesztési munkát. Azonban a zárt térben történő hegesztés azzal is járhat, hogy a légzőszerveket irritáló, a munkavállaló egészségét veszélyeztető anyagok keletkeznek.

Különösen indokolt zárt térben alkalmazni a speciális légzésvédőket hegesztéshez. A légzésvédő tulajdonképpen egy speciális sisak, ami komplex védelmet tud nyújtani a munkavállalónak órákon keresztül is.

A légzésvédelem teljes mértékben megvalósul egy korszerű hegesztő sisak viselése közben. A hegesztő munkája elkészül egészségügyi kockázatok nélkül.

Az egyes hegesztési munkák, hegesztőgépek függvénye, hogy milyen anyagok keletkeznek a hegesztő közvetlen környezetében. Ezen túl a hegesztési környezet is mérvadó. Nem mindegy, hogy zárt helyen vagy szabad téren, például egy építkezés területén folyik a hegesztés. Az alapján kell védőeszközt választani és viselni, hogy milyen fokú védelemre van szüksége a munkavállalónak.

A fémek feldolgozása többféle technológia alkalmazásával történik. Ide sorolható a galvanizálás, az ív hegesztés, a MIG hegesztés, a lágyforrasztás vagy a kemény forrasztás is. A munka során finom por, fémfüst, esetenként pedig savas gázok, ózon is keletkezhet. A jellemzők mérlegelése alapján kell védőeszközt választani.

Légzésvédők hegesztéshez

A légzésvédő hegesztő sisakba integrálva tud teljes körű védelmet adni a viselőjének. Ebbe a védőeszközbe minden benne van, ami a hegesztő fejét védelemmel tudja ellátni.

A hegesztő sisakban megtalálható pajzs ellátja a magas szintű látásvédelmet, a fültokok és a sisak alapanyag a fejet óvják. A légzésvédelemről a modern, levegőbefúvásos rendszer gondoskodik. A sisak viselője teljes biztonságban van, védett az olyan, ártalmas anyagok belélegzésével szemben, mint amilyen például a króm, az ózon, a nikkel vagy a kadmium.

A hegesztőnek nem kell lemondani a a kényelemről sem, mert a hegesztő sisak kialakítását úgy tervezték, hogy több órás viselés közben se legyen nehéz vagy kényelmetlen kiegészítője a munkának.

Ajánljuk figyelmébe a professzionális termékeinket, amik a munkabiztonság megteremtéséhez elengedhetetlenek. A hegesztés területe nem az egyetlen, ahol szükség van professzionális védőfelszerelésre és védőeszközök használatára. Ismerje meg a választékot és vásároljon tőlünk kedvező árban kapható termékeket! Minden ügyfélnek segítünk és szívesen nyújtunk további felvilágosítást a honlapon megadott elérhetőségeink egyikén.

Vissza

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu