Leesés elleni védelemre szolgáló eszközök és teheremelő állványok

Leesés elleni védelemre szolgáló eszközök és teheremelő állványok

A leesés elleni védelem és a nehéz terhek emelése egyaránt megoldható egyszerű eszközökkel – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.Az állványok alapvető eszközök az olyan iparágakban dolgozók számára, mint az építőipar, a gyártás és a karbantartás, ám arra is szükség van, hogy a magasban történő munkavégzés során legyenek olyan eszközök is, amelyek biztonságot nyújtanak a dolgozók számára, avagy olyan eszközökre, amelyek segítenek a nehéz terhek biztonságos emelésében és mozgatásában. Az alábbiakban e két típust vesszük górcső alá.

A leesés elleni védelem és a nehéz terhek emelése egyaránt megoldható egyszerű eszközökkel – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Az állványok alapvető eszközök az olyan iparágakban dolgozók számára, mint az építőipar, a gyártás és a karbantartás, ám arra is szükség van, hogy a magasban történő munkavégzés során legyenek olyan eszközök is, amelyek biztonságot nyújtanak a dolgozók számára, avagy olyan eszközökre, amelyek segítenek a nehéz terhek biztonságos emelésében és mozgatásában. Az alábbiakban e két típust vesszük górcső alá.

Leesés elleni védelemre szolgáló megoldások

Az leesés elleni védelemre a magasban, például tetőn vagy állványzaton dolgozó munkavállalóknak van szükségük. A kötélrendszerek tökéletes megoldást nyújtanak erre a célra, hiszen egyszerűen telepíthetőek, a használatuk szintén könnyű, és a maximális védelmet garantálják a dolgozók számára, mivel megakadályozzák a leesést az állványról.

Leesés elleni védelemre szolgáló eszközök kiválasztásakor fontos figyelembe venni a munkaterület magasságát, az elvégzendő munka típusát, valamint a munkavállaló és az általa használt szerszámok vagy berendezések súlyát. Az is fontos, hogy az eszköz megfeleljen az összes vonatkozó biztonsági szabványnak és előírásnak.

Teheremelő állványok

leesés elleni védelemA teheremelő állványokat nehéz terhek biztonságos emelésére és mozgatására tervezték. Általában egy tripodból – azaz három lábból – és egy emelőszerkezetből állnakA lábak állíthatóak a különböző felületi szögekhez való alkalmazkodáshoz, illetve az állvány függőlegessé tételéhez. Az emelőmechanizmus lehet hidraulikus, pneumatikus vagy kézi.

Az emelőállvány beszerzése előtt érdemes szem előtt tartani az emelni kívánt teher súlyát, valamint az esetleges további súlyt. Fontos továbbá, hogy az állvány a teher súlyának megfelelő teherbírású legyen, és megfeleljen az összes vonatkozó biztonsági előírásnak.

Ezen túl lényeges az is, hogy a teher megfelelően rögzítve legyen, ez pedig magában foglalja hevederek, láncok vagy más típusú rögzítőelemek használatát, amelyek megakadályozzák, hogy a teher az emelés során elmozduljon vagy leessen.

A biztonságos használat érdekében fontos néhány kulcsfontosságú biztonsági gyakorlat betartása:

  • Használat előtti ellenőrzés: Fontos a biztonsági eszközök és berendezések vizsgálata sérülés vagy kopás jelei után, ez ugyanis balesetbeszélyes is lehet.
  • Megfelelő egyéni védőfelszerelés használata: A magasban végzett munka, illetve a nehéz terhek mozgatása során fontos a megfelelő egyéni védőfelszerelés – például biztonsági hám vagy védősisak – viselése.
  • Megfelelő képzés biztosítása: A munkavállalókat megfelelően ki kell képezni az eszközök használatára.
  • A teherbírási előírások betartása: A leesés elleni védelem eszközeit és a teheremelő állványokat úgy tervezték, hogy meghatározott súlyt bírjanak el; a balesetek megelőzése érdekében fontos betartani ezeket.
  • A megfelelő emelési technikák használata: A teheremelő állvány használata során fontos a megfelelő emelési technikák alkalmazása.

Miért tőlünk szerezze be a fenti eszközöket?

Cégünk kiváló minőségű, megbízható termékeket kínál, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek és a biztonsági előírásoknak egyaránt. Teheremelő állványaink és a leesés elleni védelem eszközei esetében a biztonság a legfontosabb. Számos lehetőséget kínálunk, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy maximális védelmet és kényelmet nyújtsanak a dolgozók számára.

A leesés elleni védelem eszközeit szigorúan tesztelik, így megfelelnek az összes vonatkozó biztonsági szabványnak és előírásnak – vagy meg is haladják azokat, teheremelő állványaink pedig tökéletesen alkalmasak a nehéz terhek emelésére és mozgatására.

Büszkék vagyunk arra, hogy kiváló minőségű termékeket kínálunk, amelyek hosszú élettartamúak, biztonságosak, sokoldalúak – azaz mindenhol használhatóak –, és kedvező áron szerezhetőek be. Emellett munkatársaink segítenek Önnek megtalálni az igényeinek megfelelő termékeket, és megválaszolják felmerülő kérdéseit is.

Amennyiben a leesés elleni védelem eszközeire, vagy teheremelő állványokra van szüksége, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Ha felkeltettük az érdeklődését, és kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Vissza

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu