Leesés elleni védelem balesetek megelőzéséhez, mentéshez és biztosításhoz is

Leesés elleni védelem balesetek megelőzéséhez, mentéshez és biztosításhoz is

A leesés elleni védelemre többek között a balesetek megelőzése érdekében és a helyszínen a mentést végző csapatnak van szüksége. Az IKAR és PROTEKT mentőkészleteket érdemes megismerni és alkalmazni.

A leesés elleni védelemre többek között a balesetek megelőzése érdekében és a helyszínen a mentést végző csapatnak van szüksége. Az IKAR és PROTEKT mentőkészleteket érdemes megismerni és alkalmazni.

Az ipari mentés különleges eszközei a már bekövetkezett vészhelyzetek elhárításához maximális sikerrel bevethetőek.

A zuhanás ellen véd a mentőállvány és a zuhanásgátló

Bizonyos munkakörökben a munkavállalók fizikai veszélynek vannak kitéve. Az ipari területeken végzett feladatok zuhanás, esés kockázatával is járnak. A munkavállalóknak a balesetek megelőzéséhez szüksége van szakmai ismeretekre, megfelelő munkavédelmi felszerelésre és biztonságos munkakörnyezetre.

A legnagyobb óvintézkedések mellett is bekövetkezhet baleset, ami súlyos személyi sérüléssel, de akár életvesztéssel is járhat. A munkáltatónak fel kell készülnie minden helyzetre és biztosítania kell a mentéshez szükséges feltételeket.

Természetesen a megelőzés a legfontosabb lépés. A védőeszközök rendszeres használatával megnövelhető a munkabiztonság. Sajnos ez sem mindig elegendő és a védőeszközöket néha mentéshez is be kell vetni.

Gyakori szituációnak számít a zuhanás, ha olyan területen történik a munka, ahol aknában, kutakban kell dolgozni. Felületesen feltérképezett terepen szintén megtörténhet, hogy egy ismeretlen mélységbe zuhan a munkavállaló.

 cél az, hogy a részletek ismeretében minél előbb megkezdjék a bajba jutott személyek felhozatalát. A mentés több fázisból álló feladatot jelent azok számára, aki intenzíven részt vesznek benne.

Az ipari mentés gyakran alkalmazott eszközeiről

leesés elleni védelemAz ipari balesetek esetén szokás alkalmazni speciális eszközöket. Gyakori a kötéltechnika alkalmazása, illetve a leesés elleni védőeszközök használata a mentés során.

Az ismert termékek közé tartozik például a mentőállvány, illetve a különböző zuhanásgátlók is. A mentés jól bevált eszköze a csörlős mentőállvány, amit ipari feladatokra is gyakran alkalmaznak. Előnye, hogy kis helyet foglal, könnyen szállítható. Az IKAR és PROTEKT mentőkészleteket ajánljuk terepre.

A leesés elleni védelmet a komplett, precízen megtervezett mentőkészlet megbízhatóan teljesíteni tudja.

Egy ilyen állvány jellemzően három, állítható magasságú elemből áll, amiket rögzíthető talpakkal lehet letenni. A mentőállvány alapvető tulajdonsága a nagy teherbírás, mert egy vagy több ember súlyával is meg kell tudnia birkózni.

A három lábú, vagy kinyúlókaros állványt mentőcsörlővel és csigával is felszerelték. A munkavállaló biztosításához és mentéséhez is ideális eszközről van szó. A felállítása és a szétszedése is gyorsan történik, viszonylag kis helyet foglal. Stabilan tart, ameddig az állványhoz rögzített kötélen lefelé eresztik vagy felfelé húzzák a biztosított vagy mentésben lévő személyt.

Szűk, nehezen elérhető helyeken veszik hasznát

Kútból vagy aknából menteni a legnehezebb feladatok közé sorolható. Általában teljes sötétség van, nagyon szűk helyen kell megoldani a bajba jutott személy biztosítását és kiemelését. Bizonyos esetekben az omlásveszéllyel vagy a robbanásveszéllyel is meg kell küzdeniük a helyszínen tartózkodóknak.

Gyakran kevés idő áll rendelkezésére a mentést végzőknek, mert a körülmények életveszélyesek. A profi felszerelésen tehát percek és életek is múlhatnak.

Egy gyorsan felállítható, erős és könnyen kezelhető eszköz óriási segítséget jelent a szakembereknek a mentés helyszínén. A mentésre kiképzett szakembereknek meg kell találniuk azt a helyet, ahová az állvány stabilan rögzíthető. Rövid idő alatt gyors kockázatértékelést kell végezni és a rendelkezésre álló információk alapján ideális helyen felállítani a mentőállványt. A mentőkészlet profi tervezésének köszönhetően a mentésben részt vevő szakemberek és a felszerelés mozgatása is biztonságosan és hatékonyan történik.

A zuhanással járó balesetek kivédéséhez és a mentéshez is tudunk kínálni professzionális védőeszközöket. Ezeket a termékeket részletesen bemutatjuk a honlapunkon. Amennyiben valamelyik eszköz felkeltette az érdeklődését, lépjen kapcsolatba kollégánkkal az egyik elérhetőségünkön!

Vissza

Kapcsolat

Székhely 
2111 Szada, Arany J. u. 11.
Tel.: +36 30 389 9788
Email:  Feicht Ferenc  részére 
Kelet Magyarországi Kirendeltség, Szervizműhely és raktár
2360 Gyál, Gárdonyi Géza u. 80.
Tel.: +36 30 389 9788
Email:  Feicht Ferenc  részére 
Tel.: + 36 30 9059469
Email: Klacskó Károly részére
Nyugat Magyarországi Kirendeltség
2823 Vértessomló, Alkotmány. u. 29.
Tel.: +36 30 330 0568
E-mail: Weltz György részére

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu