Egyedül munkát végző személyek biztonsága: főszerepben a TWIG készülékek

Egyedül munkát végző személyek biztonsága: főszerepben a TWIG készülékek

Amikor arra gondolunk, hogy mire van szükség egy-egy munkakör betöltéséhez, rendszerint olyasmiket sorolunk, mint a magabiztos elméleti tudás vagy a szakmai jártasság. Ez a megközelítés azonban éppen a lényeget hagyja figyelmen kívül; a személyiséget, ami alapjaiban meghatározza, hogy kinek milyen munka való. Rövid távon ugyanis talán lehet alkalmazkodni, de huzamosabb időn keresztül csak olyan munkakörben lehet jól teljesíteni, ami passzol a személyiséghez. Ezzel összefüggésben pedig nem lehet kizárni a körülményeket és a közvetlen munkatársakat, illetve azok hiányát sem. Vannak, akik csapatmunkára termettek, mások pedig olyan munkakörben érzik jól magukat, amiben nap, mint nap egyedül kell helyt állniuk. Utóbbi esetben kulcsfontosságú az egyedül munkát végző személyek biztonsága, amihez professzionális megoldásra van szükség, hiszen akár életek is múlhatnak rajta.

A személyi vészjelző rendszer szerepe

Az egyedül munkát végző személyek biztonsága egy egészen speciális területe a munkavédelemnek, ennek ugyanis nem csak akkor van jelentősége, ha veszélyes körülményekkel kell számolni. Önmagában az a tény teszi indokolttá a védelmet, hogy ha a magányos munkavállalókkal bármi történik, biztosra lehessen venni, hogy időben érkezik a segítség. Ennélfogva nem csak balesetekre, hanem erőszakos cselekményekre, zaklatásra is gondolni kell, amiből máris világossá válik, milyen sokakat érint ez a kérdéskör. Számos esetben magától értetődő a személyi vészjelző készülékek használata, az építőiparban vagy erdészetekben dolgozók például magas kockázatnak vannak kitéve. Az egyedül munkát végző személyek biztonsága azonban olyan munkakörök esetében is fontos, mint amilyen a karbantartóké, a takarítóké, az eladóké vagy éppen a logisztikai szakembereké.

Fontos tudni, hogy a személyi vészjelző rendszer alkalmazása nem pusztán egyéni megítélés vagy felelősség kérdése, hanem a munkáltató törvénybe foglalt kötelessége. Arra viszont értelemszerűen nem tér ki a törvény, hogy pontosan milyen módon, illetve milyen típusú eszközökkel kell gondoskodni az egyedül munkát végző személyek biztonságáról. Ebből egyértelműen következik a kérdés, hogy milyen személyi vészjelző rendszert érdemes választani a munkavállalók számára?

Érvek a TWIG személyi vészjelző készülékek mellett

twig szemelyi veszjelzo keszulekA TWIG készülékek maximális biztonságot nyújtanak a magányos munkavállalók számára, a személyi vészjelző készülékekkel ugyanis a legkülönfélébb helyzetekre felkészülhetnek az érintettek. A védelmi funkciók között olyan, professzionális megoldások kapnak helyet, mint a nyomkövetés és helymeghatározás, automatikus riasztás mozdulatlanság/esés/ütközés esetén vagy az SOS gomb pánikhelyzet esetére. A készülékek könnyen integrálhatók a különféle felügyeleti rendszerekbe, így a riasztások nyomon követhetőek, és a lehető leghamarabb meg lehet tenni a szükséges intézkedéseket. A TWIG vészjelző készülékek egyedi igényekre szabhatóak és bővíthetőek, sokoldalúságuk azonban nem csak a felhasználói felület beállítási lehetőségeiben nyilvánul meg, hanem a viselési lehetőségeket illetően is.

A személyi vészjelző készülékekkel teljes mértékben igazodni lehet a munkavégzés körülményeihez, ebből pedig egyértelműen következik, hogy ezek a biztonság mellett a hatékony munkát is támogatják. Kis méretükből és súlyokból adódóan a TWIG készülékek kényelmes viseletet biztosítanak hosszú munkaórákon át, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a szakemberek a legtöbbet hozzák ki magukból. A személyi vészjelző készülékek többféle változatban kaphatóak, a termékpalettán megtalálható többek között olyan, speciális verzió, ami bátran használható robbanásveszélyes környezetben is.

Amennyiben az Ön feladatköre is magába foglalja, hogy gondoskodjon az egyedül munkát végző személyek biztonságáról, ismerkedjen meg a TWIG személyi vészjelző készülékekkel közelebbről! Mi pontosan tisztában vagyunk az egyes készülékek lehetőségeivel, így ha megosztja velünk az igényeit, tudunk ajánlani olyat, amivel teljes biztonságban tudhatja munkavállalóit. Forduljon hozzánk bizalommal!

Vissza

Kapcsolat
Telefon: +36 30 389 9788
E-mail: ferenc.feicht@fewe.hu